Gyors pita

Általában 3/4 5 körül érek haza és 3/4 6-kor szoktunk vacsorázni. Ebbe a szűk órába bele szokott férni egy kávé, néhány gyors kérdés (Mi történt az iskolában? Semmi. Milyen napod volt? Jó.) és egy gyors vacsora elkészítése. Ma a vasárnapról maradt sült csirkéhez a tortilla és a pita versenyeztek. Erős többséggel a pita nyert a szavazáson. A tortilla lap gyorsan elkészül, de kelt tészták kicsit trükkösebbek. Néhány praktika, amit alkalmazni szoktunk (pizzatésztánál is működnek):

- használjunk friss élesztőt (a szárítottnak még életre kell kelnie mielőtt "dolgozni" kezd)

- a liszt és a folyadékok legyenek langyosak

- adjuk kevés cukrot a tésztához

- kelesszünk a sütőben - a mi (elektromos)sütőnknek nincs kelesztő programja, de úgy tapasztaltam, ha alsó-felső sütésre állítom és csak addig tekerem a hőfokot, amikor éppen bekapcsol, úgy keleszteni is lehet benne

A pitához 3 főre (6 db) 20-25 dkg sima fehér lisztből, 1/4 kocka élesztőből, 1 (1,25) dl vízből, 1 ek olajból, 1-1 tk sóból és cukorból dagasszunk rugalmas, kissé lágy tésztát (egy dagasztóspirállal is felszerelhető robotgép nagyban meggyorsítja a folyamatot). Vágjuk 6 darabra és formázzunk gombócokat. Kelesszük 15-20 percig. Ha a sütőben voltak vegyük ki és kezdjük a sütőt 220 fokra melegíteni.

Amikor a sütő felmelegedett nyújtsuk a gombócokat kb. 1 cm vastag kerek lapokká:

8-10 perc alatt süssük készre (elég, ha megemelkednek és van egy kis színük) 

Miközben kelesztjük a tésztát csontozzuk ki a sült húst, tépjük cafatokra, és tegyük egy sütőben is használható edénybe,esetleg fűszerezzük meg egy kis kakukkfűvel, fokhagymával, pirospaprikával. (Ha van hely a sütőben a pita sütése közben átmelegíthetjük). Készítsünk salátát, keverjünk egy kis fokhagymás joghurtot. Mire a piták megsülnek minden kész a vacsorához. Mindenki saját ízlése szerint megtöltheti a pitáját és közben kiderülhetnek a semmi és a részletei is.

 

 

 

Keresés

Elérhetőség

Ha kérdésed vagy véleményed van (akár jó vagy rossz) erre a címre bátran írhatsz:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

2018. február 25. vasárnap
Géza, Alexander
A Nap kel 06:36-kor,
nyugszik 17:30-kor.

Címkék

SK  advent  adventi dísz  ajándék  alacsony GI  alma  aszalt paradicsom  asztaldísz  batáta  befőtt  befőzés  bodza  burgonya  chop suey greens  citromfű  család  csalán  csalánleves  csirkemell  csokor  csomagolás  cukkíni  dekoráció  dísz  díszalma  ehető krizantém  esküvő  fokhagyma  gersli  graham liszt  grill  gyors  gyömbér  gyümölcslé  gyümölcsnektár  hagyma  hamburger  házi  házi tartósítás  hógömb  húsmentes  húsvét  joghurt  kakukkfű  karácsony  keksz  keksznyomda  kenyér  kert  konzerv  koszorú  kukoricaliszt  kókusz  kókuszzsír  környezetbarát  környezetvédelem  körte  kövér porcsin  lazac  lekvár  lencse  lepény  leveles tészta  leves  mandula  maradék hasznosítása  marcipán  medvehagyma  megfázás  menta  morzsasüti  muffin  máj  mák  méz  mézeskalács  nyúlhús  nátha  olaj  olcsó  palacsinta  paprika  paradicsom  pite  polc  pulyka  pékáru  rozmaring  ruhatárolás  rágcsálni való  sajt  sajttorta  savanyú leves  szappan  szilva  szilveszter  szódagyurma  születésnap  sárgabarack  sós  sós rágcsálni való  sült  sült vér  tartósítás  tavasz  tejföl  teljes kiőrlésű liszt  teríték  tojás  torta  tárolás  tészta  tökmag  uborka  vanília  varrás  veteményezés  vetőmag  vágott virág  zserbó  zöldbab  árpa  árpagyöngy  árpaliszt  édesburgonya  újhagyma  újrahasznosítás  ünnepek  
FaceBookInstagram

Heggesztő

Az oldalon tapasztalható bárminemű működési hiba,

csakis az én figyelmetlenségemből adódik,

az oldal tulajdonosa nem tehet róla,

így kérem panaszaikkal hozzám forduljanak:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Látogatói Számláló

86388
mama28
tegnaptegnap149
ezen a hétenezen a héten534
ebben a hónapbanebben a hónapban2156
összesenösszesen86388

Lábléc

Copyright © 2018 Szürke Kis Veréb. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU General Public License alatt kiadott szabad szoftver.
Személytelen magyar verzió: Varanka Zoltán - NovoPortal