Bagett dagasztás nélkül

"A legjobb dolgok mindig a közelünkben vannak - a lélegzet az orrunkban, a fény a szemeinkben, a virágok a lábunknál, a munka a kezünkben, az Igazság ösvénye előttünk. Ne kapaszkodjunk a csillagok felé, de becsüljük meg hétköznapi feladatainkat abban a biztos tudatban, hogy a mindennapi kötelesség és a mindennapi kenyér a legédesebb dolog az életünkben." Robert Louis Stevenson

Nem igazi bagett, de formája leginkább arra emlékeztet. Hasonló kenyérfélét neveznek gyökérkenyérnek is. A lusta kenyér tésztáját készítettem el 5 dkg kisztet 5 dkg korpával helyettesítve. Éjszaka hagytam dolgozni a szorgos élesztőgombácskákat. Reggel ébredés után (ez nálam 6 óra előtt körül esedékes) bekepcsoltam a sütőt 220 fokra alsó-felső sütésre (a nagy csendben hangosnak gondoltam a légkeverést). Egy tepsit sütőpapírral béleletem, a tésztát vastagon lisztes felületre borítottam, késsel négy kb. egyforma darabra vágtam. Lisztes kézzel bagett formára igazítottam őket és a tepsibe tettem, majd a már meleg sütőbe. 6.20-kor amikor felébredt az iskolás és nyugodtan lehetett zajongani a hőfokot levettem 200 fokra és bekapcsoltam a légkeverést még kb. 10 percig sütöttem így. Rácsra tettem és hagyatam hűlni.

Reggelire elkészült a friss, meleg bagett...

Már croissanttal is póbálkoztam, de ezen még "finomítani" kell:

Keresés

Elérhetőség

Ha kérdésed vagy véleményed van (akár jó vagy rossz) erre a címre bátran írhatsz:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

2024. március 29. péntek
Auguszta
A Nap kel 05:32-kor,
nyugszik 18:18-kor.

Címkék

SK  advent  adventi dísz  ajándék  alacsony GI  alma  aszalt paradicsom  asztaldísz  batáta  befőtt  befőzés  bodza  burgonya  chop suey greens  citromfű  család  csalán  csalánleves  csirkemell  csokor  csomagolás  cukkíni  dekoráció  dísz  díszalma  ehető krizantém  esküvő  fokhagyma  gersli  graham liszt  grill  gyors  gyömbér  gyümölcslé  gyümölcsnektár  hagyma  hamburger  házi  házi tartósítás  hógömb  húsmentes  húsvét  joghurt  kakukkfű  karácsony  keksz  keksznyomda  kenyér  kert  konzerv  koszorú  kukoricaliszt  kókusz  kókuszzsír  környezetbarát  környezetvédelem  körte  kövér porcsin  lazac  lekvár  lencse  lepény  leveles tészta  leves  mandula  maradék hasznosítása  marcipán  medvehagyma  megfázás  menta  morzsasüti  muffin  máj  mák  méz  mézeskalács  nyúlhús  nátha  olaj  olcsó  palacsinta  paprika  paradicsom  pite  polc  pulyka  pékáru  rozmaring  ruhatárolás  rágcsálni való  sajt  sajttorta  savanyú leves  szappan  szilva  szilveszter  szódagyurma  születésnap  sárgabarack  sós  sós rágcsálni való  sült  sült vér  tartósítás  tavasz  tejföl  teljes kiőrlésű liszt  teríték  tojás  torta  tárolás  tészta  tökmag  uborka  vanília  varrás  veteményezés  vetőmag  vágott virág  zserbó  zöldbab  árpa  árpagyöngy  árpaliszt  édesburgonya  újhagyma  újrahasznosítás  ünnepek  
FaceBookInstagram

Hegesztő

Az oldalon tapasztalható bárminemű működési hiba,

csakis az én figyelmetlenségemből adódik,

az oldal tulajdonosa nem tehet róla,

így kérem panaszaikkal hozzám forduljanak:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Látogatói Számláló

777900
mama919
tegnaptegnap763
ezen a hétenezen a héten1880
ebben a hónapbanebben a hónapban3350
összesenösszesen777900

Lábléc

Copyright © 2024 Szürke Kis Veréb. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU General Public License alatt kiadott szabad szoftver.
Személytelen magyar verzió: Varanka Zoltán - NovoPortal