Friss kifli reggelire
- Részletek
- Kategória: Kenyerek, pékáruk
- Létrehozva 2016. október 25. (kedd) 19:16
Még mindig tart a lendület... Vasárnap reggelire frissen sült meleg, ropogós kifli készült a Nők Lapja Konyha III/2. desszert különszámának sós kifli receptje alapján (szerző Limara, igyekeztem a sós kiflire utaló linket beilleszteni, de pontosan ezt a receptet nem találtam a blogon.) Egy kis változtatással nálunk így készült:
1. nap este
50 dkg finomlisztből,
5 dkg olvasztott vajból,
2 tk. sóból,
3 ek joghurtból,
1 zacskó szárított élesztőből
kb. 2 dl vízből dagasszunk a kenyértésztánál kicsit lágyabb tésztát
kelesszük duplájára (kb. 45 perc)
a megkelt tésztát (vékonyan) lisztezett felületen vágjuk 8 egyenlő részre
formáljunk belőle gömböket
egy magasabb falú edényt, tepsit szórjunk finoman liszttel, tegyük bele a gombócokat
takarjuk le fóliával, folpakkal vagy ha van a saját tetejével és tegyük hűtőbe
2. nap reggel
vegyük ki a gombócokat a hűtőből,nyújtsuk ki kb. fél centi vastag ovális alakra
tekerjük fel és hajlítsuk meg kifli formájúra, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és hagyjuk 20-25 percig kelni
melegítsük elő a sütőt 200 fokra, tegyünk az aljába hőálló edényt 1-2 dl meleg vízzel
a kifliket permetezzük meg vízzel és szórjuk meg nagyszemű sóval
20-25 perc alatt süssük készre és még 5 percig hagyjuk a résnyire nyitott ajtajú sütőben