Túrós, kefíres, sajtos pogácsa
- Részletek
- Kategória: Kenyerek, pékáruk
- Létrehozva 2016. október 04. (kedd) 19:09
1/2 kg liszt (negyede lehet teljes kiőrlésű)
1 doboz kefír
20 dkg túró
12,5 dkg vaj
1 db tojás verjük fel egy kis tálkában és egy kis részét (max. az ötödét) tegyük félre
1 tasak szárított élesztő
ízlés szerint só dolgozzuk össze rugalmas tésztává (ha kell adjunk hozzá lisztet vagy tejet)
nyújtsuk ki 1-2 cm vastagra és szaggasuk ki
sütőpapírral bélelt tepsin hagyjuk 20-30 percet kelni
a sütőt melegítsük elő 200-220 fokra
a pogácsák tetejét kenjük meg a félretett tojással
5-8 dkg sajt reszeljük le és szórjuk meg vele a pogácsák tetejét
15-20 perc alatt süssük készre
A pogácsák az új sütőnkben készültek, ami elektromos, légkeveréses és nagyon szép!
"A nőket nem a csillagok érdeklik, hanem a négy fal, amely menedéket nyújt, amikor fúj a szél, a tűzhelyen rotyogó fazékra figyelnek és jól táplált, alvó gyerekek arcát ügyelik." Agatha Christie