Zabpelyhes uzsonna szelet dióval és áfonyával
- Részletek
- Kategória: Édes sütemények
- Létrehozva 2015. november 10. (kedd) 19:59
Hozzávalók Elkészítés
14 dkg apró szemű zabpehely
5 dkg búza- vagy zabkorpa
22,5 dkg liszt
10 dkg durvára vágott dió
10 dkg aszalt gyümölcs (szükség szerint aprítva)
1 tk sütőpor
csipet só 1. Szárazon keverjünk össze egy nagyobb tálban.
22,5 dkg barna cukor
15 dkg vaj 2. Olvasszuk össze a vajat a cukorral.
3. Keverjük össze a száraz hozzávalókkal.
4. Sütő- vagy zsírpapírral bélelt közepes méretű tepsibe nyomkodjuk be a tésztát.
5. Közepesen meleg sütőben 14-16 perc alatt süssük készre.
6. Hagyjuk kicsit hűlni a tepsiben, majd a papír segítségével vegyük ki a még meleg tésztát.
7. Vágjuk egyforma méretű darabokra és így hagyjuk kihűlni.
A BBC GoodFood 2013. 5. számban megjelent Juharszirupos, pekándiós, mazsolás zabkeksz (angol nyelven itt) alapján készült.