Karácsonyi gyümölcskenyér
- Részletek
- Kategória: Édes sütemények
- Létrehozva 2016. február 04. (csütörtök) 19:47
14 dkg mazsola
4 ek. sherry (tea) 1. keverjük össze és hagyjuk ázni legalább 1 órát
2. melegítsük elő a sütőt 160 fokra
3. béleljünk ki egy 23 cm-es tortaformát dupla réteg sütőpapírral
25 dkg vaj
25 dkg barna cukor
1 rúd vanília 4. egy nagy keverőtálban dolgozzuk össze
3 tojás 5. adjuk egyesével a keverékhez
20 dkg finomliszt
1 tk. sütőpor
20 dkg őrölt mandula 6. keverjük apránként az alaphoz
10 dkg cukrozott citromhéj
10 dkg cukrozott narancshéj
10 dkg aszalt gyümölcs 7. aprítsuk fel és keverjük a tésztához
8. adjuk hozzá a beáztatott mazsolát
1 db citrom
1 db narancs 9. héját reszeljük le, levét facsarjuk ki és adjuk a keverékhez
10. kanalazzuk a tésztát a tortaformába, a tetejét simítsuk el
11. süssük az előmelegített sütőben másfél órán át vagy tűpróbáig
12. hagyjuk a formában kihűlni (zsírpapírba és alufóliába csomagolva 1 hónapig tárolható
13. díszítsük ízlésünknek megfelelően
Ötletadó recept: Sárgabarackos mandulás gyümölcskenyér BBCGoodFood 2012/10