Palócos hallé
- Részletek
- Kategória: Levesek
- Létrehozva 2013. július 16. (kedd) 16:33
A halat (lehet ponty, kárász ami éppen van) hagymával, sóval, borssal és egy kis babérral annyi vízben, ami ellepi főzzük meg. Használatunk kuktát is, úgy a leggyorsabb. Passzírozzuk át. Egy fej hagymát, néhány fokhagymagerezdet dinszteljünk meg és gyengén szórjuk meg paprikával is. Öntsük fel az átpasszírozott alaplével és adjuk hozzá a megtisztított, felaprított zöldbabot. Főzzük 5-6 percig, adjuk hozzá a kockákra vágott cukkínit. Szórjuk meg egy kis majoránnával és ha kell fűszerezzük, sózzuk utána. Ha a bab és a cukkíni megpuhultak keverjük el tejföllel (liszt nem kell, a haltól elég sűrű lesz) és forraljuk újra. Kenyérrel önálló ebédnek vagy vacsorának is beillik.