Császárzsemle teljes kiőrlésű liszttel
- Részletek
- Kategória: Kenyerek, pékáruk
- Létrehozva 2016. november 15. (kedd) 20:22
25 dkg finomliszt
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 tasak szárított élesztő
1-2 tk. só
5 dkg olvasztott, langyos vaj
2-3 dl víz 1. dagasszunk a hozzávalókból rugalmas, nem túl lágy tésztát
2. kelesszük 30-40 percig
3. dolgozzuk át a tésztát, sodorjuk rúddá és vágjuk 8 egyforma darabra
4. a darabokat formázzuk császárzsemle alakúra pl. így vagy így
5. tegyük a zsemléket tepsire
6.1. kelesszük 30 percig és langyos vízzel megkenve és magokkal megszórva süssük 210 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre
6.2 tegyük a zsemléket lazán letakarva a hűtőbe (akár egy éjszakára is) majd a hűtőből kivéve folytassuk a 6.1 szerint