Bagett dagasztás nélkül

"A legjobb dolgok mindig a közelünkben vannak - a lélegzet az orrunkban, a fény a szemeinkben, a virágok a lábunknál, a munka a kezünkben, az Igazság ösvénye előttünk. Ne kapaszkodjunk a csillagok felé, de becsüljük meg hétköznapi feladatainkat abban a biztos tudatban, hogy a mindennapi kötelesség és a mindennapi kenyér a legédesebb dolog az életünkben." Robert Louis Stevenson

Nem igazi bagett, de formája leginkább arra emlékeztet. Hasonló kenyérfélét neveznek gyökérkenyérnek is. A lusta kenyér tésztáját készítettem el 5 dkg kisztet 5 dkg korpával helyettesítve. Éjszaka hagytam dolgozni a szorgos élesztőgombácskákat. Reggel ébredés után (ez nálam 6 óra előtt körül esedékes) bekepcsoltam a sütőt 220 fokra alsó-felső sütésre (a nagy csendben hangosnak gondoltam a légkeverést). Egy tepsit sütőpapírral béleletem, a tésztát vastagon lisztes felületre borítottam, késsel négy kb. egyforma darabra vágtam. Lisztes kézzel bagett formára igazítottam őket és a tepsibe tettem, majd a már meleg sütőbe. 6.20-kor amikor felébredt az iskolás és nyugodtan lehetett zajongani a hőfokot levettem 200 fokra és bekapcsoltam a légkeverést még kb. 10 percig sütöttem így. Rácsra tettem és hagyatam hűlni.

Reggelire elkészült a friss, meleg bagett...

Már croissanttal is póbálkoztam, de ezen még "finomítani" kell: