Cseresznyés pite

1 kg cseresznye                              magozzuk ki, tegyük szűrőbe és hagyjuk, hogy a leve lecsepegjen (20-30 perc) 

                                                       melegítsük elő a sütőt, a piteformát vajazzuk ki, ha szükséges

1/2 adag zserbó tészta                  több, mint a felét nyújtsuk ki és béleljük ki vele a formát

                                                      szórjuk meg zsemlemorzsával (darált dióval, mandulával,zabpehellyel)

                                                      terítsük rá egyenletesen a cseresznyét és szórjuk meg

2-3 ek. cukor, ízlés szerint fahéj   keverékével

                                                      nyújtsuk ki a maradék tésztát, borítsuk be vele a pitét

                                                      ízlés szerint szúrjunk rá lyukakat és kenjük meg tojással szórjuk kevés mákkal (elhagyható)

                                                      közepesnél melegebb sütőben süssük szép barnára