Mandulás zserbó

2 dkg élesztőt futtassunk fel 1,5 dl langyos tejben egy tk. cukorral együtt. 50 dkg lisztet, 25 dkg margarint, 3 ek porcukrot, 1 egész tojást és két tojássárgáját a felfuttatott élesztővel gyúrjunk össze rugalmas tésztává ( ha kell adhatunk hozzá tejet vagy lisztet - amit kíván). A tésztát osszuk négy részre. A töltelékhez keverjünk össze 25 dkg porcukrot 30 dkg darált mandulával és vaníliával. Nyújtsuk ki az első negyed tésztát a tepsi méretének megfelelően (én 24*39 cm-es magas falú tepsiben szoktam sütni) és béleljük ki vele a tepsit, villával néhány helyen szúrjuk meg. Kenjük meg szilva- (vagy más ízlésünknek megfelelő) lekvárral és szórjuk meg a töltelék kb. harmadával. Ismételjük meg kétszer. Az utolsó tésztatanegyedet nyújtsuk el és különböző méretű csillagformákkal szúrjuk ki, borítsuk be vele az utolsó réteg tölteléket. Előmelegített sütőben süssük tűpróbáig.

Ebből a mennyiségből és méretből kivághatunk egy 20-24 cm-es tortát (az oldalát kenjük meg lekvárral és díszítsük mandulával) és marad kb. 20 kisebb szelet zserbónk is, díszítésként szórjuk meg porcukorral.

Keresés

Elérhetőség

Ha kérdésed vagy véleményed van (akár jó vagy rossz) erre a címre bátran írhatsz:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

2024. április 20. szombat
Tivadar, Odett
A Nap kel 05:49-kor,
nyugszik 19:49-kor.

Címkék

SK  advent  adventi dísz  ajándék  alacsony GI  alma  aszalt paradicsom  asztaldísz  batáta  befőtt  befőzés  bodza  burgonya  chop suey greens  citromfű  család  csalán  csalánleves  csirkemell  csokor  csomagolás  cukkíni  dekoráció  dísz  díszalma  ehető krizantém  esküvő  fokhagyma  gersli  graham liszt  grill  gyors  gyömbér  gyümölcslé  gyümölcsnektár  hagyma  hamburger  házi  házi tartósítás  hógömb  húsmentes  húsvét  joghurt  kakukkfű  karácsony  keksz  keksznyomda  kenyér  kert  konzerv  koszorú  kukoricaliszt  kókusz  kókuszzsír  környezetbarát  környezetvédelem  körte  kövér porcsin  lazac  lekvár  lencse  lepény  leveles tészta  leves  mandula  maradék hasznosítása  marcipán  medvehagyma  megfázás  menta  morzsasüti  muffin  máj  mák  méz  mézeskalács  nyúlhús  nátha  olaj  olcsó  palacsinta  paprika  paradicsom  pite  polc  pulyka  pékáru  rozmaring  ruhatárolás  rágcsálni való  sajt  sajttorta  savanyú leves  szappan  szilva  szilveszter  szódagyurma  születésnap  sárgabarack  sós  sós rágcsálni való  sült  sült vér  tartósítás  tavasz  tejföl  teljes kiőrlésű liszt  teríték  tojás  torta  tárolás  tészta  tökmag  uborka  vanília  varrás  veteményezés  vetőmag  vágott virág  zserbó  zöldbab  árpa  árpagyöngy  árpaliszt  édesburgonya  újhagyma  újrahasznosítás  ünnepek  
FaceBookInstagram

Hegesztő

Az oldalon tapasztalható bárminemű működési hiba,

csakis az én figyelmetlenségemből adódik,

az oldal tulajdonosa nem tehet róla,

így kérem panaszaikkal hozzám forduljanak:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Látogatói Számláló

782256
mama762
tegnaptegnap1153
ezen a hétenezen a héten3085
ebben a hónapbanebben a hónapban4085
összesenösszesen782256

Lábléc

Copyright © 2024 Szürke Kis Veréb. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU General Public License alatt kiadott szabad szoftver.
Személytelen magyar verzió: Varanka Zoltán - NovoPortal