Lenmagos fonottas
- Részletek
- Kategória: Kenyerek, pékáruk
- Létrehozva 2013. február 03. (vasárnap) 16:16
30 dkg teljes kiőrlésű rozslisztből, 20 dkg fehér kenyérlisztből, 1 csomag szárított vagy fél kocka friss élesztőből készült kovászból, 2 evőkanálnyi darált lenmagból (mindig frissen daráltat használjunk), 1 kávéskanálnyi sütőporból és annyi vízből amennyit felvesz dagasszunk kenyértésztát. Kelesszük duplájára, dolgozzuk át még egyszer és vágjuk 6 darabra. A darabokat harmadoljuk sodorjuk ujjnyi vastag rudakká ás fonjuk össze. A fonatokat tegyük tepsire és tetejüket vízzel kenjük meg és szórjuk meg lenmaggal. hagyjuk ismét kelni. A sütőt melegítsük elő kb. 200 fokra és, ha a fonatok megkeltek 20-30 perc alatt süssük készre.