2015.02.17.

Ezt a gyönyörű amarilliszt mi neveltük ilyen szépre! A hagymát még az ősszel elültettük - és megfeledkeztünk róla. Karácsony környékén jutott eszembe, hogy mi lehet vele. Beköltöztettük a nappaliba, locsolgattuk és ... ilyen szép virágokat hozott az "1 éves füstmentes évfordulómon". Bizony-bizony egy éve nem gyújtottam rá (ez a jó hír) és felszedtem 30 kilót (ez nem annyira jó hír- és igazából csak 20-at, mert +10 már rajtam volt).

"A média folyamatosan újabb és újabb receptekkel, diéta-variációkkal és csodaszerekkel ostromol bennünket, hogyan maradjunk fiatalok, hogyan legyünk karcsúbbak, szebbek, vonzóbbak. Már csak az a kérdés mi igaz abból, amit ígérnek. Sajnos nem sok. A megoldás a saját, testre szabott életprogram. (...) És persze minél korábban kezdjük el a programunk megvalósítását, annál több az esély a sikerre. Ne várjuk meg vele a negyvenedik születésnapunkat! Ebben a korban már mindenkinél mutatkoznak az évek múlásának első jelei. Természetesen negyven után is, bármilyen későbbi életszakaszban el lehet kezdeni, de ne késlekedjünk." Mireille Guiliano: A francia nők nem ráncosodnak

Az "programom" még nincs kész, de már néhány lépést tettem a kímélőbb étkezés irányába. A friss zöldségeknek és gyümölcsöknek még nincs szezonja (a spanyol paradicsomot és földiepret nem sorolom a környezet/kímélő alapanyagok közé, de állítólag hagyma és káposzta félékből is lehet változatos ételeket főzni - mi most megpróbáljuk. így született a Póréhagymaleves, Almás csírasaláta, Hagymás és céklás rétes. A reformnak a kertünkben árválkodó kelbimbó is áldozatul esett:

és Kelbimbólevesként végezte: