Három nap, két éjszaka Szegeden - esőben

Még nyár elején történt, de a mai esős napon jól esett felidézni az emlékeket. Hirtelen ötlettől vezérelve júniusban három napot Szegeden töltöttünk.  Az eső szinte végig esett, hol jobban hol kevésbé... Szállást a Szivárvány Panzióban foglaltunk. Jó szívvel ajánljuk mindenkinek, mi elégedetten távoztunk. A honlapon található információkat annyival egészíteném ki, hogy villamos megálló is található két saroknyira a panziótól.  Az egyik legjobb befektetésünknek az SZKI három napos menetjegye bizonyult, amivel az egész városban csavaroghattunk, bármilyen is volt az idő.

Az Alsóvárosi Ferences Látogatóközponthoz két tárlatvezetés között érkeztünk, de így is megérte a sétát. Ha ilyen szép a fűszerkert bejárata milyen lehet a fűszerkert?

 

Esős időben jól esett a meleg étel és a cukrászdák, kávézók lépten-nyomon csábítottak...az Alabárdos étterem menüje és melege életmentőnek bizonyult, amikor már cipőink eláztak és esernyőink elszakadtak. Gringos csípős ételei is jól átmelegítik az embert (és az ember gyerekét, bizony a lányunk is nagyon szereti a csípős ételeket).

 

A legnagyobb kalandnak és a legemlékezetesebb szegedi ételnek mégis a Lángosgyár frissen sütött fánkja és lángosa bizonyult.

És akkor most egy kis nosztalgia a KFT-vel: