Füstmentes február, húshagyó kedd

Kicsit (nagyon) hanyagoltam az oldalt. Februárban nem arra koncentráltam, hogy mit kellene csinálni, hanem arra hogy mit NE csináljak! Régen érik bennem a gondolat, hogy abbahagyom a cigizést. Télen sikerült leadnom pár kilót és januárban akciósan lehetett nikotin tapaszt kapni. Vettem minden fokozatból 1-1 dobozzal. Azt már csak itthon olvastam el, hogy a tapaszos programot nem három hétre tervezték!  Sebaj, igen elszánt vagyok és lehet, hogy a C-vitamin is hozta volna a kívánt hatást, ha azt írják rá, hogy csökkenti a leszokás tüneteit. Senkit nem kívánok a részletekkel untatni (aki nem dohányzik azt nem érdekli, a dohányosok pedig mindent tudnak) - egy holdhónapja NEM GYÚJTOTTAM RÁ! De még minden reggel úgy ébredek, hogy de jó lenne egy cigivel  kávéval kezdeni a napot.... 

 

Kép innen.

A felszabadult cigiszünetekben - amikor vagy nagyon büszke voltam magamra, vagy nagyon sajnáltam magam (esetleg mindkettőt egyszerre) - csináltam ezt-azt:

A piacon szép fa scrabble-t sikerült vennünk (sajnos német betűkészlet). A betűkockák hátára mágnest ragasztva (leselejtezett hűtőajtómágnes méretre vágva) készült a "betűmágnes".

Néhány hársfagallyról lekapartam a kérget (a zöldségpucoló kiskésem bizonyult legalkalmasabbnak), kerestem egy helyes üvegcsét és ezt a receptet használva illatosítót készítettem.

A cigizés helyett belevetettem magam az evésbe. Sikeresen híztam 5 kilót.  Szénhidrát függőségem legyőzésére kínálkozik kiváló alkalomnak a holnap kezdődő böjt:)