Első bonbonunk

Ma megérkezett a bonbon formánk. Nem terveztük előre, hogy ma bonbont gyártunk, de annyira kellette magát... nem maradhatott "érintetlen" a forma. Lesz ami lesz nekiláttunk. A kávékrém egy kis csoki, vaj, tej, instant kávé egyvelegéből készült. Lányom kiváló töltelék adagolónak bizonyult!!! A 4 fokos kinti hideg is segített, hogy kb. 1 óra alatt elkészültünk (ebből a munka kb. 20 perc a többi várakozás).  Talán csak a kezdők szerencséje, de első kávés bonbonunk igazán finom lett. Esztétikailag van még mit javítani (maradt néhány légbuborék), de máris rengeteg ötletünk van: kókuszos, meggyes, mogyorókrémes...

A hétvégén az adventi előkészületekkel voltunk elfoglalva. Befejeztük a Karácsonyváró angyalkát, aki az Adventi órával együtt kapott egy kis "színpadot".

A konyhába tettük egy adventi koszorúval együtt, így már reggel lehet tekerni az órát. Későn vettem észre, hogy az órán számlapon a 18 helyett csak 8-ast írtam. Talán jövőre kijavítom...

A konyhai dísz "romantikája" (remélem a giccs keveseknek jut eszébe) után a nappaliba igen egyszerű, mondhatni minimalista dísz készült. ( A csipkére természetesen szükség volt, hogy a sötét faasztalból egy kicsit "kiemelje" a fekete tartót.) 

A kulináris örömöknek nem sok szerep nem jutott a hétvégén (az ablakok negyede már tisztán csillog-villog!). A Svéd túrós lepény (ostkaka) a hűtőben fellelhető lejárathoz közeli alapanyagokból állt össze. Mert valami édesség azért kell a hétvégére!

Az ostkaka Stahl Judit receptje alapján készült.