Sötétben érünk haza

A munka- és iskolai napokon szinte mindig sötétben érünk haza. 5-től 10-ig most is ugyanúgy 5 óránk van, mint nyáron mégis valahogy kevesebbnek tűnik. A héten csak gyors vacsorákat főztem, mint Tonhalas maradékmentő, Húsleves kuktában, Sajtos kenyérrakottas, de leggyorsabb még mindig a rántotta. Próbálok egészségesen és változatosan főzni, de ez nem mindig sikerül. Valahol olvastam: ha a havi átlag változatos az már jó, nem kell feltétlenül minden nap 6-8 félét enni. Hát ezzel nyugtatom magam...

A boltokban, újságokban már megkezdődött a karácsony. A BBC Easy Cook magazinban láttam karácsonyi menüsorban egy lazacpástétom receptet (eredetiben itt). Lazaccal kapcsolatos élményeink eddig nem voltak túl szépek, próbáltuk étteremben, ételfutárnál, itthon elkészítve, főzve, sütve..., de igazán egyik se ízlett. Gondoltam adok még egy utolsó esélyt a lazacnak. Már nálunk is kapható friss lazacfilé (igaz norvég, de legalább tenyésztett és az ára miatt nem válik rendszeres vendéggé az asztalunkon),  így utazás nélkül is beszerezhetővé vált a lazacfilé. A friss kapor már nehezebb volt, de azért sikerült egy kisebb adagot összeszedni a kertből. Az elkészült Lazacpástétommal kapcsolatos vélemények most is igen erős szórást mutattak:

1. finom (ez voltam én, mégiscsak én csináltam),

2. nem rossz, csak kapor nélkül finomabb lenne,

3. tonhalkonzervből se lehet rossz, 

4. ti szeretitek az ilyen modern ételeket,

5. az Árpapirítós vajjal nagyon finom

(Titokban vetettem kaprot és vettem 30 %-os akcióban füstölt és friss lazacot, amit lefagyasztottam. Nekem tényleg ízlett.)