Köszönöm!

Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki blogunkra szavazott a Goldenblog versenyen, 323 induló blogból a 290. helyezést értük el. Köszönjük, hogy minden különösebb reklám, nyereményjáték és ajándéksorsolás ígérete nélkül is megtiszteltek minket a szavazatukkal. 

Legutóbb még rekkenő hőségben élveztük a nyarat, most esik az eső, és készülünk az iskolakezdésre. Nem töltöttük tétlenül az időt, minden percét pihenésre használtuk - hol aktívan, hol passzívan.  A "hagyományos grillpartin" ismét találkoztunk barátainkkal , akik évről-évre szánnak ránk időt és elhalmoznak minket finomságaikkal (kínaikel saláta, joghurttorta, sós kelt tésztából készült tekercs, szedres túrós lepény,  "mirindás" túrós, házi krémes). Az idén tyúkpörkölt és lassan főtt, pirított csülök készítésével próbálkoztunk.

A tyúk levét elfővén, magára maradva a szokásosnál füstösebbre és rágósabbra sikerült, a tésztát szétfőztük... A csülök puhára főtt, de nem pirult meg... Ez most így sikerült, jövőre (lehet, hogy) maradunk a klasszikus hamburgerhúsnál.

A pihenés aktívabb részében készítettünk házi sajtot,

tésztát (a meleg napos időben gyorsan szárad, így nagyobb mennyiségeket is gyárthatunk),

újabb, javított Táblagép hordozót,

Ékszertartót, mindjárt kettőt is (a három se lett volna sok)

körtebefőttet,

a sajtgyártás és a befőzés maradékaiból körtés savóturmixot.