Cukkíni, zöldbab, málna

Szezonja van a cukkíninek (nem az egész évben kapható import példányokra gondolok). Már készült CukkinilepénykeCukkinis, porcsinos piteSajtos cukkini,  de levest még az idén nem főztem belőle. A zsenge zöldbab adta az ötletet, hogy miért ne készülhetne palócos leves cukkínivel, és ha már ennyire elszakadtunk az eredeti recepttől, miért ne készülhetne birka vagy marhahús helyett halból? A Palócos hallé egészen finomra sikerült (családi szavazás eredménye: 2 finom, 1 máskor nem kérek).

A málnánk is igen szépen terem. A sok esőnek köszönhetően szép nagy kerek szemek sokasodnak a vesszőkön. A szedése sajnos kicsit nehézkes, mert szintén a sok eső miatt nem kötöttem fel időben a vesszőket és a tetejét is elfelejtettem másfél méternél visszavágni... Ha 3500 ft-os kilónkénti árral számolunk (ma pont ennyiért láttam az egyik üzletben) az egyik legjobb befektetés a biomálna házi termesztése, mert itt tényleg megtérül a befektetett munka. A málna szerintem legfinomabb frissen, minden körítés nélkül, de ha már unjuk, akkor készülhet belőle Joghurtos málnatorta.