Lett tabletünk

Ez így leírva rettentő rondán néz ki, nem is szeretem igazán a "tablet"-et, de lányunk egész pénteken skandálta: Lett tabletünk, lett tabletünk. Amikor megérkezett nagyon meglepődött. Kérdeztük miért csodálkozik annyira. Mint kiderült ő már próbálkozott tablettel, de mi mindig azt mondtuk nekünk nem kell. Tényleg elég sokáig gondolkoztunk rajta (már van egy asztali gépünk és egy laptopunk). Végül az alábbi (főként Apa által) felhozott érvek győztek:

- az internet használatának legalacsonyabb energiaigényű eszköze (Internet energiaigényéről pl. itt, itt és itt. A szerverparkok energiafelhasználásnak csökkentésére nincs sok lehetőségünk, így csak a saját eszközök maradnak, és a gép előtt töltött idő korlátozása.)

- kiválóan alkalmas e-book olvasásra (Nem vagyok könyv ellenes, sőt! Van néhány "könnyedebb mű", amit szeretnék elolvasni, de nem szeretném feltétlenül a könyvespolcon őrizgetni. A  könyvtárak anyagi lehetőségei korlátozottak és nem a legfrissebb romantikus "strandkönyveket" vásárolják...)   

- könnyebben mozdítható, mint a laptop - utazás közben is lehet filmezni, játszani (tudom, hogy számtalan egyéb játék vethető be utazás közben: szólánc, barkochba, lehet mesélni, énekelni, beszélgetni, gyönyörködni a tájban - csak ezt hosszabb úton a lányunk nem tudja)

-most nagyon jó áron lehet venni olyan tabletet, ami nekünk jó lenne

Így lett tabletünk. Került rá "dühös madarak", rajzfilm és két e-book is (A kis herceg és A hobbit) - és ami legfontosabb: egy gyönyörű szakácskönyv. Persze vannak szabályok is:

ne hangosítsd fel a szükségesnél jobban, lehetőleg ne használj világos képernyőt, ha nem használod kapcsold ki, kiskorúak csak felügyelettel kapcsolhatják be a WIFI-t!

Hogy valóban mobil útitárs lehessen készítettem "Tablethordozó"-t.