Májusi eső aranyat ért?

Az idén nem lehet panasz a májusi eső hiányára. A sok esőnek köszönhetően az eper igazán nagyra nőtt az idén:

De ma végre sütött a nap! Kertészkedni igazán nem tudtam, mert minden saras, locsog és tocsog. Egy kis kézi gyomlálásra és néhány palánta (paradicsom, paprika, padlizsán) kiültetésre jutott idő. A vetemények nem igazán szépek az idén, a répa és a zöldség igencsak hézagos, a borsó most kezd virágozni, a magról vetett hagymának nyoma sincs. Az elvetett 20 uborkamagból 5 db (öt) kelt ki, a cukkíniből és a sütőtökből semmi. Sütőtök magától kelt néhány a kert közepén, abból a néhány éretlen darabból, ami kint telelt és tavasszal szerencsésen beforgattuk. Hát nem tudom milyen lesz.... De ha kikelt ám legyen, növekedjék szép nagyra!

A baromfisba új lakók költöztek.Előtte az udvart gondosan két részre választottuk (mert az már kiderült, hogy öreg tyúkjaink nem szeretik az új jövevényeket) és a nyúlólat csirkeóllá alakítottuk. Vettünk a piacon 15 csirkét. Van közöttük bóbitás és kopasznyakú is. Szerencsére rögtön otthon érezték magukat, mert rögtön szaladtak enni.

 

Öreg tyúkjaink persze megsértődtek, és büntetésből azóta csak nagyon ritkán ajándékoznak meg tojással. (Pedig zöldet kapnak bőven! Füvet dúsan terem a kert.)

Kutyusunk se fiatal már (16). Megőszült, kicsit süket és a mozgása se olyan ruganyos és fiatalos, mint néhány évvel ezelőtt. Reggelente nehezen ébred. Egyre gyakrabban esik meg, hogy be kell kopognunk a házba a reggelijével (valószínűleg nem a hangra, hanem a rezgésre ébred fel) és reszketeg lábakkal bújik elő. Chippelős oltáskor megkérdeztük az állatorvost van-e akadálya a kutyáknál a gyógynövények használatának, szerinte nincs. Azóta naponta legalább egyszer  -bízva a fahéj gyulladásgátló hatásában - Házi kutyakeksz-szel kényeztetjük.

(A képen se a keksz, se a kutya nem látható jól, de nem könnyű fél kézzel, vakon fényképezni. Legalábbis nekem nem ment.)

A fotózás és a gasztronómia terén a lányom lepipált a héten. A következő fotókat és ételeket Ő készítette. (Igen, ez most dicsekedés akart lenni.)