Érik a körte

 

A szomszédtől kölcsön kapott körtefánk szebbnél szebb körtéket nevelt az idén. Sajnos a nagy szél sokat levert, így leginkább a fa alól falatozunk. A körte az egyik kedvencem. Amikor eszem gyakran eszembe jut az Angyalok városa c. film piacos jelente. (Már számtalanszor láttam, de még mindig az egyik nagy kedvencem.) A körtékből levest is készítettem már, szakítva a hagyományokkal egy kis bazsalikommal fűszerezve.(Bazsalikomos körteleves)

A kertben még mindig szépen díszlik a hájfű vagy kövér porcsin, igaz nem is harcolok ellene teljes gőzzel. De így egy kis cukkinivel kiegészítve lepény, pite  (bizonytalan vagyok milyen néven illessem) készült belőle.(Cukkinis, porcsinos pite) Vacsorára melegen ettük, de másnap hidegen se volt rossz.

Néhány hetes teszt után kiderült, hogy a házi készítésű Házi dezodor működik. Azt nem állítom, hogy nem izzadok(dunk) a melegben, viszont a szagokkal elbír. Igazán kiadós, a próbából készített gyufásdoboznyi adagból 6 hét után még mindig van. Egyetlen hibája, hogy a nagy melegben (tűző napon) kissé megolvadt.