Ami sikerül és ami nem

 

A kertben nem mennek túj jól a dolgok a paprika és a paradicsom még mindig nem hozott ehető termést (már a palánták se akartak úgy növekedni, ahogyan vártam volna). A padlizsán csak virágzik, de nem köt termést. Elismerem a tavaszi talajelőkészítés nem volt előírás szerinti, igazság szerint a kert egy részében semmi nem történt. Kikapáltam a gyomokat, és a palántának meglazítottam egy kicsit a földet. Az a csoda, hogy élnek és ha lassan is, de növekszenek. Azért van, amire büszkék lehetünk...

A hagyma (a vörös, a lila és a fehér is) jól sikerült, a nagy meleg és a kevés eső miatt már beérett, ma már fel is szedtük. Most még kicsit szikkasztjuk és mehetnek a tárolóba. Hogy milyen lesz és hol azon még gondolkozni kell : a kamra most túl meleg, pincénk nincs, talán kezdetben a padlásra kerülnek...

Leszedtük és kifejtettük a laposborsót is.

Lehet, hogy kicsit hamarabb kellett volna, mert a hüvelyek szedés közben szétrobbantak, így elég sok magot kellett a földről felszedni és sajnos biztosan sok ott is maradt. Azért így is lett néhány főzésre elegendő:

A fő kedvencünk most a cukkini - sülve-főve, sőt nyersen is. Ahogy férjem mondta: a tök és az uborka legszerencsésebb tulajdonságai egyesülnek a cukkiniben. Készítettük már rakottan:Rakott lecsós cukkini, sajttal sütve:Sajtos cukkini, lepénynek:Cukkinilepényke, levesnek:Cukkinikrémleves és salátának is. Termesztésével kezdők is bátran próbálkozhatnak, bizonyos fajtái cserépben is nevelhetők.

Kevésbé sikerült próbálkozásom volt a töltött patisszon:

A képen is látható, hogy a szélei megpirultak a patisszon húsa viszont finoman fogalmazva is ropogós maradt. Ennek ellenére szerencsére elfogyott. Erre több magyarázatot találtam:

1. a férjem nagyon éhes volt

2. a patisszon nyers volt, de töltelék elég jól sikerült

3. házasságunk 18 éve után még mindig....  Köszönöm!