Elkészült a nyárikonyhánk

 

Végre, végre elkészült a nyárikonyhánk. A hadművelet a gáztűzhely tisztogatásával kezdődött. A családi emlékezet szerint a tűzhely több, mint 30 éves és ebből az utolsó 10-15 évet számkivetetten, használaton kívül töltötte. A hőszigetelést teljesen ki kellett cserélni, de a zománcozása jobb, mint az én új  (15 éves) tűzhelyemen.

Miután alaposan lecsutakoltuk nekiláttunk előkészíteni a helyet. A nyárikonyha a "műhelybe" került és elkezdtünk rendet rakni. A képek még a rendrakás előtt készültek. Ilyen volt kintről:

és bentről:

De, hogy az előnyökről se feledkezzek meg: fűszerkert tényleg az ajtóban van.

 

Néhány órás pakolászás után végre bekerült az asztal és a gáztűzhely - ez már elegendő a főzéshez. Amikor elkészültünk (közkívánatra) megfőztem az első nyárikonyhai ételt: bolognai spagettit és kifőztem a baracklekvárt is, amit még előző este készítettem elő. Nem egy luxuskonyha, de a célnak megfelel:

 

A következő rendelésre készült étel természetesen a palacsinta volt:

 

A nyárikonyhának köszönhetően a lakásban légkondi és egyéb huncutságok nélkül, elkerülve a plusz energia felhasználást sikerült a hőmérsékletet 28 fok alatt (környékén) tartani. A kialakításhoz új anyagot, eszközt nem használtunk fel, úgy gondolom ez egy igazán zöld akció volt. (Az előkészítést még szoknom kell, időnként bent marad ez-az, de majd ebbe is belejövök, az a néhány plusz méter, pedig még jót is tesz.)