A "fogyasztó"

 

Szombat óta furdal a lelkiismeret. 

A szerda és a szombat piacnap. Legfontosabb célunk a friss, termelői tej beszerzése (mivel mi vagyunk az egyetlenek, akik üveget és nem műagyag palacokot visznek magukkal a tejesnéni először tölcsért szerzett a kedvünkért, majd lecserélte az adagoló csapot, amiért ezúton is köszönetet mondunk neki).

Ha van időnk alaposan szétnézünk milyen kincseket kínál még a piac. A szombat most munkanap volt, így hosszas nézelődésre nem volt idő. Már messziről felfigyeltem egy nagy zöld kupacra (már-már domb) az egyik árus előtt. Közelebbről kiderült, hogy nejlonzacskóba kicsomagolt áfonyatövek álltak halomban, egy kupac 500 Ft. A környékünkön nem terem áfonya, így fogalmam sincs hogy néz ki a fakadó félben lévő áfonyatő, de emlékeimben felrémlik, hogy sokkal drágábban láttam néhány csomagküldő kínálatában. A néni szerint nem kell aggódni megél ez mindenhol. Nem adja drágán, mondhatnám akciós, egy próbát megér. 

Később elkezdtem gondolkozni: Biztos, hogy áfonyát vettem? Az eladó nem látszott őstermelőnek (az áfonya kínálatot zoknik, olcsó farmernadrágok, pólók, mindenféle elektromos ketyere színesítette) honnan szedte a töveket? Lehet, hogy aktív részesévé váltam az erdélyi hegyoldalak lecsupaszításának?!!!

A növények, legyenek bármik nem tehetnek az egészről, így szépen elültettem őket. Meglátjuk mi lesz...