Szódagyurma szívecskék

Lábasban keverjünk össze egy rész (mi egy résznek 1 dl-t vettünk) étkezési keményítőt, 2 rész szódabikarbónát és 1 és 1/4 rész vizet. Tűzhelyen kevergetve kezdjük melegíteni, amikor kezd az anyag sűrűsödni akkor vegyük lentebb a lángot és melegítsük tovább, míg összeáll. Az így kapott gombócot tekerjük nedves konyharuhába és várjunk addig míg kihűl. Keményítővel megszórt felületet nyújtsuk ki (csak nyugodtan!, nekünk elég törős lett a massza, de apró, finom mozdulatokkal szépen nyújtható) 3-4 mm vékonyra. Szúrjuk ki sütikiszúróval és tegyük papírral bélelt tepsire vagy tálcára. Keksznyomdával nyomjuk bele a kívánt feliratot. Szívószállal lyukasszunk helyet az akasztónak. A maradék gyurma hűtőben tárolható, de egy újabb adaghoz is hozzágyúrhatjuk. 

Napos ablakpárkányon szárítsuk (ha sürget az idő sütőben is szárítható), míg megkeményedik annyira, hogy már nem hajlik el. Ekkor rakjuk át rácsra, hogy gyorsabban száradjon. Amikor megszáradt finom csiszolópapírral megigazíthatjuk a széleket (ha szükséges).

Mi ezt a receptet használtuk.