Házi joghurt
- Részletek
- Kategória: Saláták, sajtok
- Létrehozva 2013. január 13. (vasárnap) 16:33
1 liter tejet melegítsünk 85 fokig és várjuk meg amíg 40-45 fokosra visszahűl. (A pillét én időnként leszedtem, hogy gyorsabban hűljön.) Addig készítsünk elő 6 kisebb üveget és osszunk szét bennük egy pohárnyi élőflórás joghurtot. Kisebb hűtőtáskát (én egy akciós jégkrémeset használok, de akár papír doboz is megteszi, ha jól bebugyoláljuk) béleljünk ki törülközővel, konyharuhával, papírral, ami kéznél van. A lehűlt tejet öntsük az üvegekbe és keverjük el a joghurttal. A lezárt üvegeket tegyük a hűtő-( jelen esetben fűtő) táskába és kb. 10-12 órán keresztül hagyjuk a joghurtot érni.A kész joghurt hűtőben kb. két hétig tárolható.