Zöldséges csicseriborsó leves
- Részletek
- Kategória: Levesek
- Létrehozva 2017. január 07. (szombat) 21:03
1 fej vöröshagyma | |
1-2 gerezd fokhagyma | vágjuk apróra és kevés olajon dinszteljük meg |
2 kk. ras el hanout fűszerkeverék | kicsit pirítsuk a hagymával (ha nincs pótoljuk: római- és édeskömyény, koriander, fűszerpaprika, bors keverékével) |
1 konzerv csicseriborsó | szűrjük, öblítsük le és adjuk a hagymához |
1 üveg vegyes zöldség vagy lecsó konzerv | öntsük a levesalapoz, adjunk hozzá ízlés szerint vizet, kóstoljuk meg ízlés szerint sózzuk |
friss vagy szárított csípős paprika | adjuk a leveshez ízlésünk és tűrőképességünk szerint |
forraljuk össze | |
koriander-, menta-,petezselyemlevél, reszelt citromhéj, | keverékével díszítsük ízlés szerint tálalásnál (joghurt se rontja el) |