Születésnapi mustárszószos csirke

Barátnőm születésnapja alkalmából kóstoltuk ezt a csirkecombot (receptjének forrása itt) Köszönjük Csillának, hogy megosztotta velünk- a receptet és életének 44 évét!). Mi egy kicsit átalakítottuk:

2 dl tejszín

1 ek méz

3 ek mustár

5 gerezd fokhagyma

1 ek olaj

kevés száraz fehér bor (ha van, ezért ne bontsunk) keverékéből készítsünk pácot és forgassuk bele a csirkecombokat (bőrrel vagy nélküle) hagyjuk kicsit pácolódni. A sütőt melegítsük elő 180-200 fokra.

12.5 dkg kockázott bacont fedeles, sütőben is használható edényben süssünk ropogósra. A szalonna kockákat szedjük ki és a visszamaradt zsíron pirítsuk meg a combok mindkét felét. Öntsük rá a maradék pácot (ha kevésnek tűnik pótoljuk borral, vízzel, tejjel). Fedjük le és süssük a sütőben 25-30 percig. Vegyük le a fedőt és pirítsuk ropogósra a combokat (kb.10-15 perc).

Mi burgonyapürével és csípős, cukkinis csemegeuborkával (úgy készül, mint a Csemegeuborka, de az uborka egy részét cukkinivel helyettesítettem és minden üvegbe került 1-1 db csípős paprika is) ettük meg igen jóízűen.