Medvehagymás húsgombóc
- Részletek
- Kategória: Húsételek
- Létrehozva 2014. március 20. (csütörtök) 20:03
Fél kg darált húst keverjünk össze teáskanálnyi mozsárban megzúzott római köménnyel, apróra vágott medvehagymával, ízlés szerint darált, nyers csípőspaprikával, sózzuk, borsozzuk és formáljunk belőle kisebb gombócokat. Forró olajban süssük ki a golyócskákat. Miközben a gombócok sülnek főzzünk ki 5-10 dkg spagettit. A húst követően kisebb adagokban a tésztát is pirítsuk meg. Salátát, uborkát és cukkínit vágjunk hasábokra, csíkokra, adjunk hozzá lucernacsírát keverjük össze és sózzuk, borsozzuk. Juhtúróból, tejfölből és friss, apróra vágott mentából készítsünk mártogatóst a salátához és a gombócokhoz.