Gyors zöldbabos tészta

Egy 3 l-es (az étvágytól függően kisebb, vagy nagyobb) fazékba tegyünk fel sós vizet melegedni a tűzhelyre. Amíg felforr tisztítsuk meg és szeleteljük fel a zöldbabot. Dobjuk a forró vízbe és főzzük 5 percig, majd tegyük hozzá a tésztát és főzzük készre. Amíg fő turmixoljunk össze paradicsomot borssal, sóval és néhány kávéskanálnyi tahinivel. Szűrjük le a zöldbabos tésztát és tálaljuk a paradicsomos mártással.

 Tahinit vagy szezámpasztát házilag is készíthetünk: szezámmagot pirítsunk világosra és turmixoljuk krém sűrűségűre, ha nem viszi a botmixer egy kis olajat tehetünk hozzá (ha van szezámolajat, ha nincs - ez a gyakoribb - akkor olyat, aminek íze nem túl jellegzetes).