Mustáros ponty, céklalevél pesto, gomba
- Részletek
- Kategória: Húsételek
- Létrehozva 2016. június 15. (szerda) 19:13
1 tk. mustár
1 tk. olaj
só, bors, citromlé keverjük össze, ez lesz a pác a
4 db pontyfiléhez kenjük rá és kb. 15-20 percig hagyjuk pácolódni
1 fej közepes vöröshagymát
1/2 kg (barna) csiperkét tisztítsunk meg és szeleteljünk fel
1 ek napraforgó olajat serpenyőben forrósítsuk fel és pirítsuk meg benne a gombát
ízlés szerint sózzuk, borsozzuk
1 nagy csokornyi céklalevelet* mossunk meg és vágjunk nagyobb darabokra,
1-3 gerezd fokhagyma
1-2 ág menta
2-3 dkg dióbél hozzáadásával turmixoljuk össze
1-2 ek. olaj forrósítsuk fel egy újabb serpenyőben és süssük készre a bepácolt halszeleteket
*én a cékla szakaszos egyelésével "jutok" céklalevélhez, de spenót vagy egyéb zöld levél is használható