Csokis keksz


 12 dkg vajat 12 dkg cukorral habosra keverek (ha nem lesz igazán habos az sem baj. Hozzáadok 1 egész tojást és 10 dkg darabokra vágott étcsokoládét (bármilyen csokival finom lesz, lehet az mikulás, húsvéti nyúl stb...) és alaposan elkeverem. Hozzáadok 20 dkg lisztet, kiskanálnyi szódabikarbónát és elkeverem, nem túl alaposan csak hogy nagyjából összeálljon. Kanállal tepsibe viszonylag távoli halmokat rakok a tésztából, gáztepsibe 15 db-ot. Az előmelegített sütőben magas fokozaton megsütöm. Akkor veszem ki, amikor a szélei pirulni kezdenek. Ilyenkor a közepe még sületlennek látszik, de ez később finom ropogósra hűlik. Kb: 25-30 db keksz lesz a tésztából.

Csökkentett gluténtartalmú változat készítése csak annyiban különbözik, hogy 10-10 dgk búza- és kukoricalisztet adok a tésztához: