Cseresznyés pite
- Részletek
- Kategória: Édes sütemények
- Létrehozva 2016. május 25. (szerda) 19:04
1 kg cseresznye magozzuk ki, tegyük szűrőbe és hagyjuk, hogy a leve lecsepegjen (20-30 perc)
melegítsük elő a sütőt, a piteformát vajazzuk ki, ha szükséges
1/2 adag zserbó tészta több, mint a felét nyújtsuk ki és béleljük ki vele a formát
szórjuk meg zsemlemorzsával (darált dióval, mandulával,zabpehellyel)
terítsük rá egyenletesen a cseresznyét és szórjuk meg
2-3 ek. cukor, ízlés szerint fahéj keverékével
nyújtsuk ki a maradék tésztát, borítsuk be vele a pitét
ízlés szerint szúrjunk rá lyukakat és kenjük meg tojással szórjuk kevés mákkal (elhagyható)
közepesnél melegebb sütőben süssük szép barnára