Zabpelyhes csokis keksz
- Részletek
- Kategória: Édes sütemények
- Létrehozva 2016. május 22. (vasárnap) 14:27
melegítsük elő a sütőt kb. 180-200 fokra, 2 gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral
12 dkg vaj
12 dkg cukor + vanília keverjük habosra (lehet kicsit csalni, nem kell teljesen habosnak lennie)
1 db tojás adjuk a keverékhez és ezzel is keverjük össze
5 dkg étcsokoládé vágjuk nagyobb darabokra
5 dkg mazsola a csokival együtt adjuk a vajas keverékhez, keverjük bele
15 dkg liszt
5 dkg zabpehely
1/2 tasak sütőpor
csipet só először szárazon keverjük össze, majd adjuk a vajas alaphoz, keverjük össze
evőkanállal egymástól távolabb (2-3 cm) tegyünk kupacokat a tepsire
tegyük a forró sütőbe és süssük, míg széle pirulni kezd
vegyük ki és lapáttal tegyük rácsra (esetleg sütőpapírral együtt tegyük hideg felületre) hűlni
süssük ki a második adagot is (összesen 16-18 kekszet ad ki)