Linci tészta vagy linzer

10 dkg őrölt mandula

15 dkg liszt

10 dkg cukor

10 dkg vaj

1-2 ek víz vagy fehérbor

kevés fahéj, citromhéj              gyúrjuk össze sima tésztává, legyünk gyorsak, hogy a vaj ne olvadjon meg nagyon

                                                  sütőpapíron nyújtsuk vékonyra - bánjunk vele óvatosan

savanykás gyümölcslekvár       a tészta egyik felét kenjük meg lekvárral

                                                 a sütőpapír segítségével hajtsuk a lekváros felére a kenetlen tésztafélt

                                                 süssük közepesen meleg sütőben, ha az alja gyorsan pirul a sütőpapír segítségével fordítsuk meg a tésztát

                                                 még melegen vágjuk fel csíkokra vagy ízlésünknek megfelelő formára, rácson hagyjuk hűlni

Forrás: Kugler Géza Budapesti szakácskönyv és házi czukrászat