Karácsonyi gyümölcskenyér

14 dkg   mazsola

4 ek.      sherry (tea)                    1. keverjük össze és hagyjuk ázni legalább 1 órát

                                                      2. melegítsük elő a sütőt 160 fokra

                                                      3. béleljünk ki egy 23 cm-es tortaformát dupla réteg sütőpapírral

25 dkg   vaj

25 dkg   barna cukor

1 rúd      vanília                              4. egy nagy keverőtálban dolgozzuk össze

3 tojás                                           5. adjuk egyesével a keverékhez

20 dkg   finomliszt            

1 tk.        sütőpor

20 dkg   őrölt mandula                   6. keverjük apránként az alaphoz

10 dkg   cukrozott citromhéj

10 dkg   cukrozott narancshéj

10 dkg aszalt gyümölcs                  7. aprítsuk fel és keverjük a tésztához

                                                       8. adjuk hozzá a beáztatott mazsolát

1 db        citrom

1 db        narancs                           9. héját reszeljük le, levét facsarjuk ki és adjuk a keverékhez

                                                       10. kanalazzuk a tésztát a tortaformába, a tetejét simítsuk el

                                                       11. süssük az előmelegített sütőben másfél órán át vagy tűpróbáig

                                                       12. hagyjuk a formában kihűlni (zsírpapírba és alufóliába csomagolva 1 hónapig tárolható

                                                       13. díszítsük ízlésünknek megfelelően

 Ötletadó recept: Sárgabarackos mandulás gyümölcskenyér BBCGoodFood 2012/10