Mandulás zserbó

2 dkg élesztőt futtassunk fel 1,5 dl langyos tejben egy tk. cukorral együtt. 50 dkg lisztet, 25 dkg margarint, 3 ek porcukrot, 1 egész tojást és két tojássárgáját a felfuttatott élesztővel gyúrjunk össze rugalmas tésztává ( ha kell adhatunk hozzá tejet vagy lisztet - amit kíván). A tésztát osszuk négy részre. A töltelékhez keverjünk össze 25 dkg porcukrot 30 dkg darált mandulával és vaníliával. Nyújtsuk ki az első negyed tésztát a tepsi méretének megfelelően (én 24*39 cm-es magas falú tepsiben szoktam sütni) és béleljük ki vele a tepsit, villával néhány helyen szúrjuk meg. Kenjük meg szilva- (vagy más ízlésünknek megfelelő) lekvárral és szórjuk meg a töltelék kb. harmadával. Ismételjük meg kétszer. Az utolsó tésztatanegyedet nyújtsuk el és különböző méretű csillagformákkal szúrjuk ki, borítsuk be vele az utolsó réteg tölteléket. Előmelegített sütőben süssük tűpróbáig.

Ebből a mennyiségből és méretből kivághatunk egy 20-24 cm-es tortát (az oldalát kenjük meg lekvárral és díszítsük mandulával) és marad kb. 20 kisebb szelet zserbónk is, díszítésként szórjuk meg porcukorral.