Hófehérke torta
- Részletek
- Kategória: Édes sütemények
- Létrehozva 2014. április 23. (szerda) 19:15
50 dkg lisztből, 10 dkg vajból, 10 dkg porcukorból, 1 tojásból és 1 dl tejben feloldott 1 tk szalagóriából (szalakáli) gyúrjunk tésztát. Nyújtsunk a tésztából a tortaformánk mértének megfelelő lapokat (én 3 tortalapot nyújtottam és a maradék tésztából egy nagy lapot nyújtottam ). Tepsi hátán meleg sütőben süssük készre - a képen látható lapok már túlsültek.
Amíg sülnek a lapok fél liter tejből 4 ek liszttel (grízzel) és vaníliával főzzünk krémet. Hagyjuk hűlni. A tészta lapokat is. Amikor minden meghűlt keverjünk habosra 25 dkg vajat 20 dkg porcukorral és keverjük el a főzött krémmel. A tortalapokat töltsük meg a krémmel és hűtsük ki (esztétikusabb megjelenéshez használjunk bélelt tortaformát. A maradék krémmel a maradék tésztából sütött lapot töltsük meg. Legalább egy napig érleljük, hogy a tészta megpuhuljon. Tetejét szórjuk meg porcukorral.