Marcipános, eperlekváros egyensúlytészta-torta

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra és készítsünk elő (béleljük sütőpapírral vagy vajazzuk ki) egy kb. 22 cm-es tortaformát. 25 dkg puha vajat keverjünk habosra 15 dkg cukorral. Adjunk hozzá 30 dkg lisztet, 1 tk. sütőport, 3 nagyobb tojást és 10 dkg lereszelt fehér csokoládét. Fakanállal alaposan dolgozzuk össze. Öntsük a tésztát a formába és tűpróbáig, kb. 1 óra alatt süssük készre. Hagyjuk a formában kihűlni. Vágjuk 2-3 lapra és kenjük meg eperlekvárral. Porcukorral megszórt felületen nyújtsunk ki kör alakúra 20 dkg marcipánmasszát és fedjük be vele a tortát. Igazítsuk el a marcipánt és a felesleget vágjuk le.

Dekoráljuk ízlésünk szerint...

Forrás itt.