Joghurtos málnatorta

Egy kapcsos tortaformát béleljünk sütőpapírral. Kekszmorzsából és olvasztott vajból készítsünk alapot (kb. 25 dkg finomra tört Graham-kekszet kavarjuk össze 5-8 dkg  olvasztott vajjal és nyomkodjuk egy csatos tortaformába). 6 tk. zselatint oldjunk fel egy kis langyos vízben. Kb. fél liter Házi joghurtot ízlés szerinti mennyiségű cukorral és vaníliával kezdjünk el melegíteni, amikor már langyos adjuk hozzá a zselatin felét, keverjük el jól és melegítsük forrásig, de ne forraljuk fel. Fél kg málnát villával törjünk össze,adjunk hozzá egy kis cukrot, kezdjük melegíteni, amikor már langyos adjuk hozzá a zselatin másik felét, keverjük el jól és melegítsük forrásig, de ne forraljuk fel. Mindkét "krémet" hagyjuk kicsit hűlni, a málnához adhatunk pár csepp rózsavizet. A krémeket nagyjából vegyítsük össze, hogy egy kicsit márványos maradjon és öntsük a tortaformába. Néhány órát, de akár egy napot is hagyjuk a hűtőszekrényben dermedni. 

Ha levesszük a karimát és megállapítjuk, hogy a fém (elfelejtettem kibélelni a tortaformát)  penészes szürkére színezte a joghurtos részeket, akkor nyugodtan dekoráljuk kedvünk szerint pl. babapiskótával, tetejét szórjuk meg málnával, citromfűvel és rózsaszirmokkal.