"Nürnbergi mézes"

 

1 csésze porcukrot és egy vaníliás cukrot keverjünk habosra 4 egész tojással. Keverjünk össze 2 csésze lisztet, 1,5 csésze finomra őrölt mandulát, 2-2 teáskanál cukrozott narancs- és citromhéjat, 1-1 teáskanál sütőport és fahéjat, 0,5 teáskanál kardamomot és reszelt citromhéjat. adjuk a tojásos keverékhez s alaposan keverjük össze. Lágy piskótaszerű tésztát kapunk. Kanalazzuk az előkészített ostyalapokra (kb. 6-7 cm átmérőjű). 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt (vagy amíg a széle pirulni nem kezd, és a tészta közepe már nem ragad) süssük meg.  Ha kihűlt a tetejét vonjuk be csokoládé- vagy cukormázzal. A cukormázhoz 1 csésze porcukrot keverjünk össze 2-2 teáskanál citromlével és forró vízzel.