Lekváros tekercs

 

3 egész tojást 2 dl cukorral verjünk fel habosra. Forgassunk hozzá 2 dl lisztet és 2 teáskanál sütőport,  majd keverjünk hozzá 1/2 dl tejet. Simítsuk sütőpapírral bélelt 30 * 40 cm-es tepsibe. Süssük tűpróbáig és ha kész borítsuk konyharuhára (sütőpapírra) vegyük le a papírt amin sütöttük, kenjük meg lekvárral (mi málnát használtunk) és még melegen tekerjük fel. Csak akkor szeleteljük, ha kihűlt.

(A recept az Ellenállhatatlan édességek c. könyvből származik, igaz nálunk volt egy kis baki a készítésénél. Lányom  még nem ismeri / jellel írva a törteket  és mivel ő olvasta a receptet mi 1,2 dl tejet tettünk bele, amikor rájöttünk a hibára adtunk hozzá némi lisztet.)