Mogyorós, kakós kétszersült
- Részletek
- Kategória: Édes sütemények
- Létrehozva 2016. november 08. (kedd) 20:14
melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral
20 dkg liszt
2 ek kakópor
1 tk sütőpor mérjük ki keverük el, ha szükséges szitáljuk át, tegyük félre
2 tojás
10 dkg barna cukor
5 dkg kristálycukor
1 ek méz keverjük simára, habosra, míg a cukorszemcsék teljesen feloldódnak
apránként adjuk hozzá a lisztes, kakós keveréket és keverjük simára
10-15 dkg egész mogyoró
1-2 ek kakaóbab töret* adjuk a masszához és ismét keverjük el
formáljunk belőle a tepsin két kb. 30 cm hosszú és 5-6 cm széles "halmot"
süssük 30 percig
vegyük ki a sütőből és rácson pihentessük 10 percig
vágjuk fel kb. centis szeletekre, fektessük vissza a tepsibe és még 10-15 percig süssük
rácson hagyjuk kihűlni
Tegyük légmentesen záródó dobozba és próbáljuk ki valóban hetekig eláll-e (ebben az esetben süssünk tikotban és a dobozt rejtsük el).
Cantucci recept alapján, de akár biscottinak is nevezhetnénk.
*nyugodtan elhagyható