Sütőben készült bodzás szilvalekvár

A szilvát és a bodzát mossuk meg. A bodzát bogyózzuk le (szerintem legjobb kézzel, de feltétlenül vegyünk kesztyűt, mert jól színez), a szilvát magozzuk ki, ha kell vágjuk kisebb darabokra. Keverjük össze a gyümölcsöket egy akkora zománcos fazékban, ami befér a sütőbe.

 

(Bármilyen óvatos vagyok mindig potyog a bodza kocsányából is a szemek közé, aki türelmes nyugodtan kiválogathatja, de tapasztalatom szerint az se baj, ha benne marad.)

A keveréket tegyük sütőbe, legnagyobb lángon (én az ajtót résnyire kitámasztom egy fakanállal) kezdjük el melegíteni. Fél óránként nézzünk rá és keverjük át.

Fél óra múlva:

Egy óra múlva:

(A kép már kavarás után készül, amit arról akartam csinálni, hogy milyen szépen bőrösödik a teteje sajnos nem sikerült).

Addig hagyjuk a sütőben amíg szépen besűrűsödik (nekem most még egy fél óra kellet, tehát összesen másfél órát sütöttem), akkor szedjük üvegekbe, zárjuk le és hagyjuk száraz dunsztban kihűlni.

Ezzel az eljárással csak szilvából is készülhet lekvár.

Keresés

Elérhetőség

Ha kérdésed vagy véleményed van (akár jó vagy rossz) erre a címre bátran írhatsz:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

2024. április 20. szombat
Tivadar, Odett
A Nap kel 05:49-kor,
nyugszik 19:49-kor.

Címkék

SK  advent  adventi dísz  ajándék  alacsony GI  alma  aszalt paradicsom  asztaldísz  batáta  befőtt  befőzés  bodza  burgonya  chop suey greens  citromfű  család  csalán  csalánleves  csirkemell  csokor  csomagolás  cukkíni  dekoráció  dísz  díszalma  ehető krizantém  esküvő  fokhagyma  gersli  graham liszt  grill  gyors  gyömbér  gyümölcslé  gyümölcsnektár  hagyma  hamburger  házi  házi tartósítás  hógömb  húsmentes  húsvét  joghurt  kakukkfű  karácsony  keksz  keksznyomda  kenyér  kert  konzerv  koszorú  kukoricaliszt  kókusz  kókuszzsír  környezetbarát  környezetvédelem  körte  kövér porcsin  lazac  lekvár  lencse  lepény  leveles tészta  leves  mandula  maradék hasznosítása  marcipán  medvehagyma  megfázás  menta  morzsasüti  muffin  máj  mák  méz  mézeskalács  nyúlhús  nátha  olaj  olcsó  palacsinta  paprika  paradicsom  pite  polc  pulyka  pékáru  rozmaring  ruhatárolás  rágcsálni való  sajt  sajttorta  savanyú leves  szappan  szilva  szilveszter  szódagyurma  születésnap  sárgabarack  sós  sós rágcsálni való  sült  sült vér  tartósítás  tavasz  tejföl  teljes kiőrlésű liszt  teríték  tojás  torta  tárolás  tészta  tökmag  uborka  vanília  varrás  veteményezés  vetőmag  vágott virág  zserbó  zöldbab  árpa  árpagyöngy  árpaliszt  édesburgonya  újhagyma  újrahasznosítás  ünnepek  
FaceBookInstagram

Hegesztő

Az oldalon tapasztalható bárminemű működési hiba,

csakis az én figyelmetlenségemből adódik,

az oldal tulajdonosa nem tehet róla,

így kérem panaszaikkal hozzám forduljanak:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Látogatói Számláló

781816
mama322
tegnaptegnap1153
ezen a hétenezen a héten2645
ebben a hónapbanebben a hónapban3645
összesenösszesen781816

Lábléc

Copyright © 2024 Szürke Kis Veréb. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU General Public License alatt kiadott szabad szoftver.
Személytelen magyar verzió: Varanka Zoltán - NovoPortal