2015.04.07.
- Részletek
- Kategória: Archív Blog
- Létrehozva 2015. április 07. (kedd) 14:48
A minion tojásokat lányunk készítette az apukájának. A locsolkodás teljes "hozama" látható a tálban (csokitojások nélkül). Sajnos egyre kevesebb a locsolandó és a locsoló... Mi se készültünk most annyira lelkesen, mint máskor. Dekorációnk egyszerűen és gyorsan elkészíthető (ötlet innen, üvegek használtan a piacról):
Madaras tavaszi díszünk egészen kilombosodott:
A konyhában se serénykedtünk annyit, mint máskor. Húsvét vasárnap kocsonyát reggeliztünk frissen sült hűtőben kelt sós kaláccsal. Ebédre medvehagyma krémleves és sült csirke, desszertnek francia csokoládéhab* készült. Hétfőn a locsolóknak készült fasírozottat, tökmagos pogácsát, lekváros tekercset és a maradék sült csirkét csipegettük.
* Francia csokoládéhabot már készítettem néhányszor F. Nagy Angéla A család szakácskönyvében megjelent receptje alapján. Gyors egyszerű, kiadós - feledésbe merült. Nemrégiben megint elém került Mireille Guiliano: A francia nők nem híznak c. könyvében + R. Szepessy Ilona Francia konyha c. könyvecskéjében is megleltem. A neten már nem is kutattam a recept további variációi után, hanem ebből a háromból összegyúrtam a saját Francia csokoládéhabunkat: