Remélem nem késő egy új mézes recepthez

Eddig még nem sikerült "rögtön és később is puha" mézeskalács receptre szert tennünk. A hagyományos mézesek sütést követően nagyon finomak, a Nürnbergi mézes később puhul meg, de mi még nem találtunk folyamatosan puha mézest. Ez persze nem olyan nagy baj...,de az idén ropogós Mézeskalács kekszet sütöttünk és már a második adagnál járunk. A recept a 2012. decemberi Good Food-ban megjelent egyik mézes recept variációja (szerettem volna magyarul belinkelni, de a magyar GF oldalon nem tudtam regisztráció nélkül keresni, így maradt az angol nyelvű recept).

Amíg a mézes sül, addig bőven elkészül a Lencsés cukkínileves. A cukkíni szezon régen véget ért, de a legtöbb nagy élelmiszerboltban folyamatosan kapható cukkíni, ami egy idő után (frissességéből némileg veszítve) rendkívül olcsón vásárolható meg. Ilyenkor az ár felülírja a messzi mediterráneumból érkező termékekkel szembeni környezetvédelmi aggályokat. Persze az is tekinthető tudatos zöld döntésnek,hogyha már itt van ne a kukában kössön ki... (lelkiismeret megnyugtatva - hurrá).

Az előmelegített sütőben pedig gyorsan süthetünk Kenyérlepényt a leveshez.