Tavasz

Tavasz van. A hőmérőt figyelve néha nyár. Itt volt az ideje, hogy megszüntessem a téli kültéri  dekorációt. Kicsit nehezen váltam meg az angyalkától és a korcsolyától: 

A tobozokból elég sok mag hullott ki, elvetettem egy maréknyit, hátha lesz belőlük valami. Veteményeztünk mást is a répa, zöldség, borsó, hagyma, retek a földbe került a hétvégén. Már csak egy kiadós, alapos esőre lenne szükség!!! Folyamatos a melegházi kertészkedés is, idei újdonság a batáta (édesburgonya) lesz, ha sikerül augusztus 20-án friss batátát grillezhetünk. Nagy kihívás, hiszen az eddig olvasott szakirodalom szerint, a batáta gumóiak növekedését a rövid nappalos körülmények serkentik, és a betakarítást Magyarországon a legtöbb forrás az első fagyok utánra teszi. A január végén indult Batáta kísérletről rendszeres fényképes beszámolóval jelentkezünk majd.

Kertünkben még nem sikerült meghonosítani a medvehagymát (idén is teszünk újabb kísérletet...), így vásárolt medvehagymából és nagyon-nagyon-nagyon szégyenlem magam, de akciós primőr zöldségekből (79 forintért adtak egy kg cukkínit!) készült Medvehagymás húsgombóc, ami a Mentás húspogácsa tavaszi variációjaként született.