Egy kis pánik

Külső merevlemezünk (az összes fényképpel) karácsonyi szabadságra ment... APA nem adta fel és lassan az összes tartalmat elővarázsolja. Hiába nem árt, ha van a családban valaki, aki  konyít az informatikához. Ezzel a hosszas bevezetővel csak a frissítés elmaradására próbáltam magyarázatot adni. A valósághoz közelebb áll, hogy nagyon bele lehet jönni a pihenésbe.

Az idén is maradtunk a létrafánál (bővebben: Famentes karácsonyfa), csak a díszítésen változtattunk kicsit, néhány piros és arany gömb, egy kis füzér, a csúcsot Ida és Michel (ők tavaly készültek: A harmadik adventi vasárnap) zárja a rénszarvassal együtt. Nem sikerült igazán jó képet készítenünk, de azért valami talán látszik:

A karácsonyi asztal terítésénél és dekorálásánál is igyekeztem magam visszafogni. Fő színek a fehér, piros, arany és némi örökzöld:

A sötétpiros tányérokat mi készítettük porcelánfestékkel (nem a Zsolnaykat festettük át!!) és a Szódagyurma szívecskék is kaptak egy réteget. A szíveket égetéshez gémkapoccsal akasztottam fel a sütő rácsára.

Adventi angyalkát felváltotta őrhelyén a sütis tál és egy bogyós ág:

A fa alatt már várakoztak az ajándékok, például ez a baba (leírás és szabásminta itt)

és néhány hóemberes hógömb (tapasztalataink összegzése a Hogyan ne készítsünk hógömböt bejegyzésben olvasható):

A képeken azért jól látható, hogy a hóember nem lebegett mindig a csillám tetején. Bocsánatot kérünk a megajándékozottaktól! 

Ha már az ünnepi baklövéseimnél tartunk nem maradhat ki a nagyon karácsonyi születésnapi torta sem. Egyszerű Marcipános, eperlekváros egyensúlytészta-tortának indult. A tortalap megkenése után még maradt a felbontott üveg eperlekvárból, gondoltam kenek egy kicsit a tetejére is legalább jobban rögzíti a marcipánt. Az eredmény sajnos nem volt igazán étvágygerjesztő a marcipán alól foltokban előtűnt az eperlekvár - amik így rózsaszínes penészfoltnak látszottak. Ekkor jött az ötlet, hogy legyen a torta piros, innen már csak néhány perc volt, hogy rákerüljenek a csillagok és a cukorgyöngyök. (Szerintem azért nem lett rossz.)

Ételszínezékekre érzékeny gyerekek szüleinek a nyugalom megőrzése érdekében nem ajánlom! Talán holnap a szilveszteri buliban nem okoz akkora gondot néhány "szuperaktív" gyerkőc.

Jó bulizást és nagyon-nagyon boldog új évet kívánunk mindenkinek!