Megfázás (nátha) ellen

A hétvégén visszatért a napsütés és a meleg. Délután a napos teraszon üldögélve távolinak tűnt még a tél. A napos időnek köszönhetően a Bodzaszirup is gyorsabban elkészült, mint gondoltam, alig két hét kellett hozzá. A bodzaszirupot nátha ellen próbáljuk majd ki (remélhetőleg minél később). Igaz, hogy nátha ellen nincs orvosság, de a szirup talán gyorsítja a gyógyulást és javít valamit a közérzeten. Az már kiderült, hogy az íze jó és ártani biztosan nem fog.

Az őszi-téli náthás, köhögős időszak előtt, aki teheti szánjon rá 30-40 percet és adjon vért. (Vért adni csak teljesen egészségesen szabad, de további fontos tudnivalók olvashatóak itt és itt.) Mi amikor tudunk elmegyünk véradásra. Ha ideje engedi lányunkat is magunkkal visszük, hogy már most lássa: a véradás nem fáj, egészséges véradónak utána sincsenek kellemetlen tünetei és nápolyit adnak ajándékba! Anyukám mindig téliszalámis szendvicset kapott (70-es 80-as évek) a véradáson, amit hazahozott nekem. Emlékeim szerint máskor nem is ettünk téliszalámit. Lehet, hogy ez "motivál". 

 

Véradás után megjutalmazhatjuk magunkat egy kis finomsággal pl. gyors Morzsasütivel, vagy tisztítókúraként is felfoghatjuk, és leszokhatunk a cigiről, kávéról, késő esti nassolásról. Ha nem sikerül 3 hónap múlva megint adhatunk vért, és újra próbálkozhatunk...